Data wydarzenia: 
czw., 2018-06-14 08:00
Miejsce: 

Centrum Aktywności Społecznej
ul. Św. Rocha 3
15-001 Białystok

Ośrodek Wspierania Organizacji Pozarządowych wraz z Fundacją Forum Inicjatyw Rozwojowych zapraszają na bezpłatne szkolenie pt.: "Ochrona danych osobowych – RODO w obszarze ekonomii społecznej".

Odbędzie się ono w Centrum Aktywności Społecznej w Białymstoku.

Szkolenie poprowadzi Andrzej Rybus – Tołłoczkoadministratywista, specjalista ds. RODO, przez 9 lat pracował w urzędach samorządowych i rządowych, a od 17 lat działa aktywnie w organizacjach pozarządowych; wdrażał politykę bezpieczeństwa informacji w wielu instytucjach. W Chorągwi Mazowieckiej Związku Harcerstwa Polskiego jest administratorem bezpieczeństwa informacji.

Podczas szkolenia będziecie Państwo mogli poznać najważniejsze aspekty związane ochroną danych osobowych - RODO, a w szczególności:

  •     ustawa o ochronie danych osobowych
  •     definicja danych osobowych i zbioru danych osobowych
  •     administrator danych osobowych i jego zadania
  •     dokumentacja wewnętrzna dotycząca ochrony danych osobowych
  •     analiza ryzyka
  •     administrator Bezpieczeństwa Informacji/Inspektor ochrony danych osobowych
  •     zasady przechowywania danych osobowych
  •     zasady przetwarzania danych osobowych
  •     ochrona danych osobowych w placówkach oświatowych
  •     powierzenie przetwarzania danych osobowych

Szkolenie jest kierowane do pracowników i członków organizacji pozarządowych, osób i instytucji chcących działać w obszarze ekonomii społecznej.

Zgłoszenia przyjmujemy na formularzu rekrutacyjnym (dla osób fizycznych, dla instytucji) do czwartku 7 czerwca do godz. 15.00 (skan należy przesłać drogą mailową na adres owes@owop.org.pl lub faxem na nr 85 675 21 58).

UWAGA: O zakwalifikowaniu na szkolenie decyduje kolejność zgłoszeń. Jedna organizacja/instytucja może zgłosić max. 2 osoby.

Sala szkoleniowa przystosowana jest do potrzeb osób niepełnosprawnych ruchowo.
Wszystkich informacji na temat szkolenia udziela Pani Sylwestra Borowczyk pod nr tel. 85 675 21 58.

Szkolenie w ramach realizacji projektu „Białostocki Ośrodek Wsparcia Ekonomii Społecznej”, współfinansowane ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

Aktualne wydarzenia

Aktualności